12-11-2020

Helaas maakte corona weer een eind aan de live toernooien. Gelukkig organiseerde Regio Dammen Noord, een mooi toernooi online. Op een aantal donderdagen in november werd een online toernooi georganiseerd. Matheo werd eerste, maar in de onderlinge partijen was er enorme tegenstand. De einduitslag en partijen zijn te vinden via de volgende link: Toernooibase (kndb.nl)

26-09-2020

Op 26 september werd een jeugdcup georganiseerd. Het deelnemersveld was vergelijkbaar met het deelnemersveld van hoe het op een NK zou zijn. Omdat het NK pupillen geen doorgang kon vinden werd deze jeugdcup georganiseerd. Het werd een spannend toernooi. Matheo speelde twee keer remise (stond in beide partijen gewonnen maar winnen was met weinig tijd erg lastig). Daardoor leek Sytse Spijker uit Hoogeveen te gaan winnen. Maar in de laatste ronde veroverde Matheo toch de eerste plaats. Op de site van de jeugddammen.com stond hierover een mooi bericht en een mooie foto: www.jeugddammen.com/nieuws_output_ver.php?TID=232&id=673

De uitslagen zijn te vinden via de volgende link: Toernooibase (kndb.nl)

19-09-2020

Matheo speelt in de 1e klasse A van de landelijke competitie mee voor Damkring Emmeloord. Dit seniorenteam moest in de eerste ronde tegen Huizum. Matheo won zijn partij al snel en mooi. Het fragment haalde zelfs de rubriek van damgrootmeester Auke Scholma. Zie de volgende link: Toernooibase (kndb.nl)  Link naar de partij met diverse analyseopmerkingen: Game on applet (kndb.nl)

 

23-08-2020

De afgelopen weken werd de Nations Cup gespeeld. Een online toernooi tussen landen. Eerst de voorrondes. Daarin plaatste het Nederlandse team (met Matheo op bord 4) zich voor de vervolgwedstrijden. Elk land mocht 4 spelers opstellen. Sommige landen traden zelfs aan met 4 volwassen grootmeesters! Nederland met 4 jeugdspelers. Nederland werd knap derde. In de halve finale werd verloren van Rusland die later kampioen werd. Matheo speelde tegen twee sterke grootmeesters en verloor beide partijen. In de overige wedstrijden verloor hij geen enkele partij. Het was een zeer leerzaam toernooi voor Matheo. Een aantal linkjes:  https://results.fmjd.org/tournaments/2020/f_491/tournament_table_acc_places_teams.html (voorrondes)

https://results.fmjd.org/tournaments/2020/f_491/card_te$36.html (team score voorrondes)

https://results.fmjd.org/tournaments/2020/f_492/tournament_table_acc_places_teams.html (play offs tot aan de halve finales)

https://results.fmjd.org/tournaments/2020/f_492/card_te$36.html (score card team NL)

15-08-2020

Eindelijk kon er weer een fysiek toernooi gespeeld worden. In Hoogeveen vond het jaarlijkse Internationale toernooi plaats, waaraan naast jeugdspelers ook toppers en sub-toppers meededen. Het toernooi was erg zwaar (sterke spelers en gedurende de 10 dagen waren er soms 2 partijen op een dag wat zo’n 8-10 uur dammen inhoudt!) Voor Matheo was het extra zwaar: tegelijkertijd deed hij mee met de Nations Cup!

Toch ging het toernooi redelijk goed. Hij won het Pupillenklassement en speelde enkele goede partijen tegen senioren, waaronder drie sub-toppers! Toernooibase (kndb.nl)

20-05-2020

De afgelopen maand heeft Matheo online meegespeeld in het Daminator 16 toernooi dat werd georganiseerd door de werelddambond (FMJD). Het betrof een toernooi tot 16 jaar. Vanuit Nederland speelden 5 sterke jeugdspelers mee, waaronder de Nederlands kampioen pupillen 2019 en twee sterke spelers die onderdeel uitmaken van de nationale talentenselectie. Matheo werd verrassend tweede in dit erg sterke toernooi waarin een belangrijk deel van de Europese top meedeed (tot 16 jaar). Een linkje naar de resultaten: https://results.fmjd.org/tournaments/2020/f_386/tournament_table_acc_places.html Matheo werd gevraagd (ook) een foto in te leveren van tijdens het toernooi, hieronder staat de foto afgebeeld.

25-04-2020

Matheo en broer Daniel speelden mee met de oefenkloksimultaan van Johan Taeke Dekker.

Laatstgenoemde hoopt binnenkort het wereldrecord klok-simultaandammen te verbeteren.

Daniel en Matheo wonnen beide hun partij. Linkjes: Game on applet (kndb.nl) en Game on applet (kndb.nl)

29-02-2020

Vandaag eindigt de nationale competitie 2019/2020. Matheo speelde voor Damkring Emmeloord mee in de 1e klasse A en werd topscoorder van het team. Hij haalde een knappe score door 16 punten te behalen uit 9 partijen (7 gewonnen, 2 remise) wat een goed resultaat is op dit niveau. Een linkje naar de score en de partijen: Toernooibase (kndb.nl)

03-11-2019

Tijd om bij te komen van het WK was er niet. Direct vanochtend startte het WK Blitz . Dat is het WK met partijen met minder bedenktijd. Een normale partij op het WK duurt al gauw 4 of 5 uur, een partij op het Blitz WK “slechts” 10 minuten ongeveer. Matheo startte slecht door in een gewonnen positie toch nog te verliezen van een sterke Russische speler, maar daarna herstelde hij zich erg sterk. Hij verloor geen partij en won de meeste van zijn partijen tegen sterke spelers. Uiteindelijk eindigde Matheo gedeeld derde maar op de zogenoemde ‘weerstandspunten’ uiteindelijk 4e van de wereld (!). Net buiten het podium maar wel een enorm goede prestatie. Morgen (4-11-2019) vliegt Matheo weer naar Emmeloord.

02-11-2019

Matheo had goede vooruitzichten op het podium vandaag. In de ochtendronde speelde hij remise ( won bijna). Dit betekende dat hij in de middagronde uitzicht had op goud! Lange tijd leek het erop dat hij zou winnen (mooie forcing met dam) maar helaas! De dam ging eraf, teveel compensatie voor zijn tegenstander en Matheo verloor! Dit leverde brons op! Een formidabele prestatie!!

Ik schreef het al eerder op Facebook: we zijn erg dankbaar voor het talent dat Matheo kreeg! En ook erg blij dat de inspanningen van zijn trainers, zijn trainingsmaatje Daniel, de steun van sponsoren, teamleden en iedereen om hem heen hem opnieuw een medaille hebben bezorgd! Tijdens het toernooi hebben zijn coach en natuurlijk vooral Ruth gezorgd voor optimale begeleiding! Top!! Op onderstaande foto’s Matheo op het podium met brons!

30-10-2019

Naarmate je meer wint op het WK tref je ook steeds sterkere spelers. Het WK wordt namelijk gespeeld via het Zwitserse Systeem. Dit houdt in dat je elke wedstrijd een speler treft die evenveel punten heeft als je zelf. Na beide overwinningen van gisteren moest Matheo tegen de sterke Zolotar. Een speler die ongeveer even goed is als Matheo maar daarnaast ook een zeer sterke toernooidammer. Zolotar haalde op het laatste EK nog zilver (Matheo eindigde toen op de gedeelde 6-8 e plaats).  Na een mooie strakke positionele partij won Matheo door een mooie combinatie! Een hele belangrijke overwinning dus, tegen een sterke concurrent.

29-10-2019

Ook in de tweede ronde (eerste ronde van vandaag) kwam Matheo nog niet goed in zijn spel. Zijn tegenstander was een jongen uit Mongolië met een hele mooie naam: Nyamdavaa Amarbayasgalan. Matheo pakte voordeel in de opening en het middenspel maar raakte in de berekeningen de kluts kwijt waardoor zijn tegenstander groot voordeel pakte. Matheo profiteerde echter van het snelle spel van zijn tegenstander en haalde een mooi zetje uit naar dam. Het eindspel was nog erg ingewikkeld maar Matheo herpakte zich en won!

In de middagronde was het weer raak. Elizar Motorin (een speler uit het sterke Rusland) werd weggespeeld. Een mooie start van het WK!

Dankzij enkele sponsors is de deelname aan het WK mogelijk gemaakt. Niet alleen financieel, want Matheo ziet het scherp dankzij de bril van Pearl Emmeloord!

28-10-2019

Na de officiele opening van het toernooi in de ochtend, startte de eerste ronde vanmiddag om 15.00 uur. De loting bepaalde dat Matheo tegen de sterke Gainovskis moest met zwart. De sterke speler uit Litouwen en Matheo zijn de afgelopen toernooien telkens erg aan elkaar gewaagd. Na een lange partij werd tot remise besloten. Morgen ronde 2 en 3!

Op onderstaande foto Matheo voor aanvang van zijn partij van vandaag. Ze wisselen een kadootje uit het eigen land uit.

 

26-10-2019

Vandaag vertrok Matheo samen met zijn broer Daniel en zijn moeder (begeleider) naar Izmir (Turkye) voor het WK jeugddammen. Matheo reist samen met Team NL. Naast de Nederlandse deelnemers reizen ook vier coaches van de KNDB mee. De reis met het vliegtuig ging voorspoedig. Morgen is een rustdag, maandag vindt de opening van het toernooi plaats en ook de eerste ronde. Spannend!

15-10-2019

Mijn eerste blog!

Dankzij NUGTR heb ik een eigen website! Op deze website plaats ik regelmatig nieuws over mijn prestaties, wanneer ik in de media wordt genoemd enz. Ook reageer ik op vragen die worden gesteld via het contactformulier op mijn website.

Dus mocht je vragen hebben aan mij over het dammen, kom maar op!

Met deze website hoop ik ook sponsors te vinden die het leuk vinden mij te sponsoren voor de grotere toernooien en trainingen. Meer informatie en over mogelijke ‘tegenprestaties’ is te vinden onder ‘sponsor worden’.

Veel leesplezier!

Groeten Matheo Boxum