Matheo Fries Kampioen sneldammen

Op 12 februari 2022 vond in Surhuisterveen het Fries kampioenschap sneldammen plaats.

De site van de Provinciale Friese Dambond berichtte als volgt: 

12-02-2022:  Matheo Boxum toont klasse tijdens FK Sneldammen Jeugd

            – FK sneldammen jeugd 2022 eerste jeugdtoernooi in 2 jaar tijd –

 

Rinsumageast – Op zaterdag 12 februari 2022 was het FK sneldammen voor de jeugd van de PFDB. Het eerste toernooi voor de jeugd in bijna 2 jaar tijd.
Het toernooi gewonnen door Europees kampioen sneldammen bij de pupillen Matheo Boxum van Damkring Emmeloord (daarmee tevens Fries kampioen sneldammen pupillen 2022). Matheo gaf aan erg blij te zijn met deze titel en hier meer waarde aan te hechten dan de Europese titel.

Het corona-virus had nog wel zijn weerslag op het toernooi. Zo is het aantal jeugdleden drastisch gedaald daar er weinig jeugddamactiviteiten bij de diverse clubs zijn geweest. Bovendien waren er in eerst instantie 12 deelnemers aangemeld, maar waren er maarliefst weer 4 afgemeld i.v.m. quarantaine maatregelen. Derhalve was besloten om een rond toernooi te spelen met alle deelnemers en dat de hoogst eindigende van elke leeftijdscategorie Fries kampioen zou worden. We hebben er met zijn allen het beste van gemaakt en het werd een leuke dammiddag.

 

Matheo werd dus overtuigend kampioen. Zijn broer werd met afstand 2e!. Beide hebben zich daarmee geplaatst voor het NK sneldammen in Utrecht!